bilgisayarci
FD Üye
Bol Soslu Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ
- 5 yemek kaşığı kakao
Bol Soslu Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle yumurta ve şekeri güzelce çırpıyoruz.
- Üzeri köpük köpük olacak şekilde hazırlıyoruz.
- Daha sonra sıvı malzemeleri ekleyip yavaş biçimde çırpmaya devam ediyoruz.
- Sonrasında ise un, kakao, kabartma tozu ve vanilinini ekliyoruz.
- Güzelce karıştırdıktan sonra 180 derecede önceden ısınmış ve yağlanmış borcamımıza hamuruzu döküyoruz.
- Hamurumuz cıvık kıvamda olacak ki yumuşak olsun ve sosu güzel çeksin.
- 25 dakika sonra pişme derecesine göre 5-10 dakika arası daha beklediğimiz takdirde kekimiz tamamdır.
- Keki fırından almadan 10 dakika önce sosumuzu hazırlamak için bi kapta malzemeleri karıştırıp orta ateşte kaynatıyoruz.
- Kekimiz ilk sıcağı çıktıktan sonra kek ılık sos sıcak olacak biçimde brileştiriyoruz.
- Ben sosu dökmeden önce aralarına iyice girsin diye kekimi dilimleme taraftarıyım ve sosu bol sevdiğim için miktarı bu şekilde siz isterseniz azaltarak yapabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun ????.