Bol Soslu Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı kakao
- Aldığı kadar un
- 2 su bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket çikolata sosu
Bol Soslu Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kek için yapılışı için; ilk olarak bir kaba yumurta ve şekeri iyice köpürene kadar çırpalım.
- Daha sonra sıvı malzemeleri ekliyoruz. Kakao, vanilya, kabartma tozunu ve unu ilave edip iyice çırpalım.
- Daha sonra kare borcamın altını yağladıktan sonra eşit şekilde karışımı yayalım.
- Isıtılmış 175 derecelik fırında pişiriyoruz.
- Pişen keki çıkarmadan önce sosumuzu hazırlayalım hazırladıktan sonra fırından çıkan kekin ilk sıcağı ile dilimlere kesip, sosu dökelim.
- Sonra 20-30 dakika buz dolabında bekletelim servis etmeden üzerine yeşil fıstık veya hindistan cevizi atabilirsiniz şimdiden afiyet olsun.