
Bol Soslu Islak Kek Tanımı İçin Materyaller
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı un + 4 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozu
- 4 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı toz şeker
- Yarım çay kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı kakao
- Hindistan cevizi ( ya da istediğiniz süslemeler, meyveler )
Bol Soslu Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle yumurtaları kırıyoruz ve şeker güzelce çırpıyoruz.
- Akabinde süt ve sıvı yağ koyuyoruz ve elenmiş kakaoyu da aktarıp güzelce çırpıyoruz.
- Elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip evvelce ısıtılmış 180°lik fırında, çatalı batırınca bulaşık gelmeyecek biçimde pişiriyoruz.????( pişirme müddeti her fırında farklı olduğu için çatal ile denenmesi daha uygun ).
- Sosu hazırlamaya sos tenceresine sütü, sıvı yağı, şekeri ve kakaoyu ekleyip güzelce karıştırıyoruz ve hafif kaynayana kadar ocakta ısıtıyoruz.
- Hafif kaynayınca altını kapatıyoruz.
- Kekimiz pişip birinci sıcağı çıkınca çatalla delikler açıp kekimizi kesiyoruz.
- Sıcağa yakın olan sosumuzu ılık olan kekimize aktarıyoruz.
- En az 2 saat buzdolabında dinlendiriyoruz.
- Üzerine hindistancevizini serpip servis ediyoruz. ????.Veee afiyet olsun ????????????.
Bol Soslu Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı