Bol Soslu Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
Keki için
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı kakao (Tepeleme)
- 3 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı kakao
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1.5 su bardağı süt
- 1 paket sütlü çikolata
Bol Soslu Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şekeri çırpıyoruz öncelikle sonra sırasıyla süt, sıvı yağ, kakao, un, vanilya ve kabartma tozunu ekliyoruz.
- 180 derece fırına 45 dk pişmeye gönderiyoruz sosu için üstte yazan materyalleri sırası olmadan ekliyoruz.
- Fırından çıkan kekimizi biraz soğumaya alıyoruz.
- Soğuyan kekimize sosumuzu sıcakken ekliyoruz ki yeterlice sosunu çeksin (Püf noktası) Afiyet olsun ????????
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.