Bol Soslu Harika Islak Kek Tanımı İçin Materyaller
Keki İçin
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı kakao
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığından az tuz
Bol Soslu Süper Islak Kek Tanımı Yapılışı
- Öncelikle şeker ve yumurta bir kaba alınır ve yeterlice çırpılır. Akabinde üzerine sıvı yağ, süt ve vanilyayı da ekleyip tekrar yeterlice çırpılır.
- Sonra kakao ve kabartma tozu ve en son da un da eklenir, karıştırılır ve borcama dökülür. Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika kadar pişirilir.
- Bu ortada kek pişerken sos hazırlanmaya başlanır. Sos için; bütün materyaller küçük ve derin bir tencereye alınır.
- Pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırılır. Kaynadıktan sonra 3- 4 dakika daha fokurdatılır ve altı kapatılır. Kek kürdan testi ile piştiği görülünce fırından alınır.
- Kek sıcak sıcak dilimlenir ve sos sıcak biçimde keke dökülür (Her ikisi de sıcak olacak ) ve istendiği üzere süslenir. Afiyet olsun????.