bilgisayarci
FD Üye
Bol Soslu Tava Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet böreklik yufka
- 1 şişe maden suyu
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 kase tulum peyniri
- 1 tutam maydanoz
- Yağlamak için tereyağı
Bol Soslu Tava Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce sosumuzu hazırlayalım.
- Geniş bir kaba yoğurt ve yumurtayı ekleyip iyice çırpalım.
- Sıvıyağ ve maden suyunu ekleyip karıştıralım.
- Yufkaları dörde bölelim. (toplam üç yufka kullandım bir buçuk alta birbuçuk üste olacak şekilde)
- Hazırladığımız sosun içerisine yufkaları koyup her tarafın soslanmasını sağlayalım.
- Soslanan yufkaları tereyağı ile yağlanan tavaya dizelim. (benim tavam orta boydu eğer tavanız büyükse yufka sayısını arttırabilirsiniz. )
- Ortasına tulum peyniri ve maydanozları ekleyelim.
- Aynı işlemi üstede uygulayalım.
- Kısık ateşte altı kızarıncaya kadar pişirelim.
- Altı kızaran böreği ters çevirerek diğer tarafında pişmesini sağlayalım.
Bol Soslu Tava Böreği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı