Bol Susamlı Poğaça Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için;
- 125 gram margarin
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 3.5 su bardağı un
- 2 paket kabartma tozu
- İstediğiniz peynir olur
- 2 yemek kaşığı su
- 3 yemek kaşığı pekmez
- Kavrulmuş susam
Bol Susamlı Poğaça Tanımı Yapılışı
- İlk olarak bütün malzemeyi koyup güzelce yoğuruyoruz.
- Yoğurduğumuz hamurdan cevizden büyük parçalar koparıp elimizle yuvarlak formda açın.
- İçine peynir koyup uç kısımlarından kapatıp biçimini veriyoruz.
- Önce pekmeze daha sonra susama batırıp bıçakla üzerine çizikler atın.
- 180 derecede fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.