Bol Susamlı Simit Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 1 (s) bardağı su (Ilık)
- Yarım (s) bardağı sıvı yağ
- 1 (t) kaşığı tuz
- 4 (t) kaşığı şeker
- Yarım paket yaş maya
- 4 (s) bardağı un
- 1,5 bardak su
- Çeyrek su bardağı pekmez (Üzüm dut vs)
Bol Susamlı Simit Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle şu sıvı yağ tuz şeker yumurta ve mayayı yoğurma kabına alalım, güzelce yoğuralım.
- Daha sonra unu azar azar ekleyelim (Hamurun kıvamı önemli)
- 5-6 dk yoğuralım yumuşak ele yapışan bir hamur olmalı daha sonra 20 dk mayalandıralım her simide 2 tane beze lazım 16 eşit modüle bölelim.
- Daha sonra silindir olarak 2 hamuru açalım ve uçlarından tutup simit biçimini verelim saralım daha sonra suyumuza pekmezi su ile açalım.
- Simitleri evvel pekmezli suya daha sonrada kavrulmuş susama batıralım bu tanımdan 8 adet simit çıkmakta.
- Daha sonra tepsilere dizelim ve 30 dk tepsi mayası verelim.
- Sonra evvelce ısıtılmış 200 derece fırına verelim. Daha sonra nar üzere kızarana kadar pişirelim afiyet olsun. ????.