Bol Sütlü Islak Ağlayan Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1,5 su bardağı tozşeker
- 1,5 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2 su bardağı un
- 2 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı soğuk süt
- 2 paket kremşanti
- 1 paket çikolatalı sos
- 2,5 su bardağı süt
Bol Sütlü Islak Ağlayan Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumuşacık nemli kekiyle pasta lezzetinde bu tarifi denemeyen varsa mutlaka denemeli diyerek başlayalım ????.
- Unu, kabartma tozunu, vanilyayı ve kakaoyu eleyerek karıştırın.
- Yumurta ve tozşekeri beş dakika boyunca çırpın.
- Sıvıyağ ve sütü ilave edin, karıştırın.
- Ununu ekleyerek kek hamurunu hazırlayın ve yağlanmış unlanmış tepsiye dökün.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 20, 25 dakika kontrollü pişirin, kendi fırınınızın ayarına göre pişirme yapabilirsiniz.
- Keki piştikten sonra fırından çıkarın ve 15 dakika kadar bekletin, daha sonra iki su bardağı sütü yavaş yavaş üzerine dökün,.
- Kek soğurken çikolatalı sosunu pişirin, arada kabuk tutmaması için karıştırın ve soğutun.
- İki paket kremşantiyi soğuk sütle kabarıncaya kadar çırpın, buzdolabında bekletin.
- İyice soğuyan kekin üzerine kremşantiyi sürün, onun üzerine çikolata sosunu döküp yayın, kekinizi buzdolabında birkaç saat dinlendirin. Afiyetler olsun.