
Bol Vitaminli Kırmızı Mercimek Çorbası Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 orta uzunluk patates
- 1 orta uzunluk soğan
- 1 kapya biber
- 1 havuç
- 2 su bardağı et suyu
- 5 su bardağı su
- Tuz
- 1 yemek kaşığı silme salça
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Bol Vitaminli Kırmızı Mercimek Çorbası Tanımı Yapılışı
- Kırmızı mercimekler güzelce yıkanır süzülür ve bekletilir.
- Tenceremize patates ve havuç rendelenir.
- Kapya biber ince ince doğranır.
- Soğan da soyulup tencerenin içine bütün olarak bırakılır.
- Salçamız ve tuzumuz eklenir.
- Et suyu ve suyumuz da tencereye eklenip kaynaması beklenir.
- Kaynamaya başlayınca üzerinden zerzevatın köpüğü alınıp atılır.
- Mercimekler de eklenir ve pişirmeye devam edilir.
- Piştikten sonra soğanı ben çıkarıyorum ve geri kalan tüm tencereyi blender ile pürüzsüz hale getiriyorum.
- Son olarak üzerine tereyağ kestirilip karıştırılır.