Bol Yeşillikli Kaygana Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı un (Yarı yarıya mısır unu da kullanılabilir)
- 1/2 (yarım) su bardağı süt
- 1/2 (yarım) su bardağı su
- Tuz
- Karabiber
- 1 dal yeşil soğan
- 1 dal ince pırasa
- 4-5 dal dereotu
- 3-4 dal maydanoz
- Sıvı yağ
Bol Yeşillikli Kaygana Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Un, süt, su, tuz ve karabiber çırpıcıyla pürüzsüz olana kadar karıştırılır. Yumurtalar eklenir, tekrar çırpılır.
- İnce ince doğranan yeşillikler karışıma eklenir, karıştırılır (Yeşillik olarak nane, reyhan da eklenebilir)
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ gezdirdiğimiz tavaya 1 kepçe dökülür, piştikten sonra diğer tarafı çevrilir; pişirilir.
- Her döktüğümüz kepçe için tavaya 1 yemek kaşığı sıvı yağ gezdirilmelidir.
- Hamur, yeşillikler eklendikten sonra çok akışkan değilse isteğe bağlı olarak eklenecek bir miktar sütle veya suyla seyreltilebilir. Afiyet olsun.