Bol Yoğurtlu Mantı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
- 100 gram kıyma
- 1 tutam maydanoz
- 1 orta boy kuru soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon ,kırmızı toz biber
- 2 su bardağı yoğurt
- 3 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Bol Yoğurtlu Mantı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yoğurma kabına suyu alalım ve üzerine tuzu koyup karıştıralım.
- Unu dikkatli ekleyerek sert bir hamur yapıyoruz.
- Hamuru 10 dakika kadar üzerini kapatıp dinlendirelim.
- Hamur dinlenirken iç malzemesini yapalım kıymayı bir kabın içersine alıp üzerine kuru soğanı rendeleyelim.
- Maydanozu ince kıyıp kıyma ve soğanın üzerine ilave edelim.
- Tuzunu ,biberi ve kimyonu koyup karıştıralım.
- Hamuru ikiye bölerek beze yapalım, bol unla açalım.
- Börek yufkasından biraz kalın olacak şekilde açalım.
- Bıçakla yada hamur ruletiyle kare şeklinde keselim ve içine hazırladığımız kıymalı iç harcından koyup kapatalım.
- Hepsini aynı şekilde yapıp bitirdikten sonra ocağa derin ve geniş bir tencereye su koyup ocağa alıp kaynamaya bırakalım.
- Su kaynadıktan sonra 1 tatlı kaşığı kadar su koyalım mantıları kaynayan suya atıp ara ara karıştırarak pişiriyoruz.
- Piştiğinden emin olduğumuz mantıları bir süzgeç yardımıyla süzelim ve geniş yayman bir tabağa alalım.
- Üzerine sarmısaklı yoğurt dökelim fazla karıştırmıyoruz.
- Ayrı bir tavada sıvı yağ ve tereyağını eritip biraz yakalım, üzerine kırmızı toz biber atıp ocaktan alalım.
- Servis tabağına koyduğunuz mantının üzerine sostan dökerek servis yapabilirsiniz afiyet olsun.