Bolonez Soslu Makarna Tanımı ( Konutta 25 Dakikada Yapılan Enfes Lezzet ) İçin Gereçler
- 1 paket spagetti makarna
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 500 gram kıyma
- 1 orta uzunluk soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 havuç (rendelenmiş)
- 1 orta uzunluk domates (kabuğu soyulmuş)
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı tuz
Bolonez Soslu Makarna Tanımı ( Konutta 25 Dakikada Yapılan Enfes Lezzet ) Yapılışı
- Zeytinyağımızı ve kıymamızı bir tencereye alıp kavurmaya başlıyoruz.
- Tıpkı vakitte makarna suyumuzu da kaynamaya bırakıyoruz.
- Soğan, sarımsakları küp küp doğruyor, havucu rendeliyoruz.
- Evvel soğan sarımsakları kavrulan kıymaya ekliyoruz.
- Bir kaç dakika ortayla evvel salçamızı daha sonra havucumuzu katarak kavurmaya devam ediyoruz.
- Bu müddette 8 dk pişirmeye ayarladığımız makarnalarımızı kaynamış olan suya bırakıyoruz. Ve ortada karıştırıyoruz.
- Son olarak küp küp doğranmış domates ve baharatlarımızı ekleyerek bolonez sosumuzu tamamlamış oluyoruz.
- Makarnamız piştiği vakit suyundan bolonez sos içerisine 2 kepçe alıyoruz ve sıvılaşarak spagettiye daha yok dağılmasını sağlıyoruz.
- Makarnamızı süzdükten sonra yıkamadan bolonez sos ile bir tencerede buluşturup karıştırıyoruz. İşte hazır afiyet olsun.