Bolonez Soslu Penne Tanımı İçin Gereçler
- 1 paket penne makarna
- 8 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 300 gram dana kıyma
- 1 adet orta uzunluk kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 adet orta uzunluk havuç
- 3 adet orta uzunluk domates
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Yarım su bardağı su (makarna haşlama ya da et suyu)
- Yarım çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
- 1 tatlı kaşığı kekik
Bolonez Soslu Penne Tanımı Yapılışı
- Makarnayı haşlamak için; suyu derin bir tencereye aktaralım. Zeytinyağı ve tuz eği ile kaynatalım.
- Kaynayan suya penne makarnaları atıp, damak tadınıza göre 10- 12 dakika kadar haşlayalım.
- Bolonez sosu hazırlamak için; kabuğunu soyduğumuz kuru soğanı küçük küpler halinde keselim.
- Domatesleri küp küp doğrayalım.
- Birebir şekilde kabuğunu soyduğumuz havucu rendenin iri kısmıyla rendeleyelim.
- Sarımsağı küçük küpler halinde doğrayın.
- Zeytinyağını sos tenceresinde kızdıralım.
- Doğranmış kuru soğanları ek edip, hafif bir renk alana kadar kavuralım.
- Ortalarda karıştırarak sırasıyla; rendelenmiş sarımsak ve havucu ekleyelim.
- Kıymayı ek ettikten sonra renk alana kadar kavurma işlemini sürdürelim.
- Doğranmış domates, domates salçası, tuz, taze çekilmiş tane karabiber ve kekik ilave edelim.
- Son olarak su eklediğiniz sosu, orta ateşte 5- 6 dakika kadar pişirelim.
- Haşlanmış makarnanın suyunu süzelim ve makarnayı servis tabağına alıp bolonez sosu üzerine ekleyerek servis yapalım.