
Bomba Gibi İzmir Bomba (Tam Tariftir) Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım su bardağı ılık su
- 1 çay bardağının yarısından biraz az sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
- 2,5-3 su bardağı un(kontrollü eklenmeli,bardak ölçüsüne göre miktar değişebilir)
- 1 kutu ekmeğe sürülür çikolata
Bomba Gibi İzmir Bomba (Tam Tariftir) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- yoğurma kabının içerisine un hariç tüm malzemeleri ekleyip karıştırıyoruz.
- Kontrollü olarak unu ekliyoruz.
- Ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur elde etmemiz gerekir. (ben 3 su bardağına yakın un kullandım ama bardak ölçüleri değişebileceği için kontrollü olarak miktarı kendiniz de belirleyebilirsiniz. )
- 20-25 dakika kadar hamuru dinlenmeye bırakıyoruz.
- Hamur dinlenirken 15-20 yemek kaşığı çikolatayı yağlı kağıt serili tabağa koyup buzluğa atıyoruz. (donmuş çikolata olursa daha akışkan olacaktır).
- Hamuru parçalara ayırmadan önce fırını 250 derecede ısınmaya açıyoruz.
- Dinlenen hamuru cevizden biraz daha küçük bezelere ayırıyoruz. (bende 18 tane beze çıktı. )
- Daha sonra bezeleri oklava yardımıyla incecik açıyoruz.
- Buzluktaki çikolata parçalarından bir tane alarak ortasına koyuyoruz ve kıvırarak kapatıyoruz.
- Üstte fazla kalan hamuru bıçak yardımıyla kesiyoruz. Ve fırın tepsisine diziyoruz.
- Fırın derecesini 220 dereceye düşürüp fanlı ayarını açıyoruz ve fırında 6 dakika kadar pişiriyoruz. (fırın değişikliğine göre 5-7 dakika arası yeterli olacaktır) zaten üzeri hafif kızarmış olması yeter olacaktır.
Tarifimi deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.
Bomba Gibi İzmir Bomba (Tam Tariftir) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı