Bomba Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
Malzemeler iç harcı:
- 2 adet elma
- 5 adet kuru incir
- 5 adet kuru kayısı
- 1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 150 gr tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 adet kabartma tozu
- 1 adet vanilya
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- Alabildiği kadar un
Bomba Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle elmaları rendenin kalın kısmıyla rendeliyoruz. Tavaya aktarıp ocağın üstüne alıyoruz.
- Üstüne toz şekeri ilave edip suyunu salıp çekinceye kadar pişiriyoruz. Tarçını da ekliyoruz.
- Pişmeye yakın içine küçük küçük doğradığımız incir ve kayısıları ekliyoruz.
- Son olarakta cevizli ekleyip 1 dk daha ocakta çevirip altını kapatıp soğutmaya bırakıyoruz.
- Şimdi hamuru yapmaya başlayalım.
- Genişçe bir kaba oda sıcaklığında tereyağını sıvı yağı yumurtayı ve yoğurdu uygunca karıştırıp üstüne unu kabarma tozunu ve valini, pudra şekerinide ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde hamur alarak çay tabağı büyüklüğünde açıp içine harcımızdan bir tatlı kaşığını dolu dolu koyup ekliyoruz ve yuvarlak biçimini verip tepsiye diziyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yarım saat kadar pişiriyoruz.
- Soğuyan kurabiyelerimize pudra şekeri serpiştirip servis ediyoruz.
Bomba Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı