
Bomba Tanımı İçin Gereçler
- 1/2 (yarım) su bardağı ılık su
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı silme toz şeker
- 2 su bardağı un (Kontrollü eklenmeli yumuşak fakat ele yapışmayan bir hamur olması gerekiyor)
- Nutella
Bomba Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel sıvılardan başlayarak bütün gereçlerimizi karıştıralım ve hamurumuzu hazır hale getirelim. Ele yapışmayan yumuşacık hamurumuzu elde edince üzerini örtüp dinlemeye bırakalım. 20 dakika dinlendirmek kafidir.
- Nutelladan tatlı kaşığı yardımıyla alıp yağlı kağıt üzerine dizerek bir gün evvelden buzluğa atmıştım donmaları gerekiyor.
- Hazır olan hamurumuzu alıp rulo biçimi verip bıçak yardımıyla 19- 20 modüle bölelim.
- Hamurumuz yağlı olduğu için ayrıyeten yağlamaya gerek olmayacak. Kestiğimiz modülleri oklava yardımıyla açıp içine nutella kesimlerini koyup kapatalım. Hepsine tıpkı süreci uygulayalım. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize dizip fırına verelim.
- Bu kısım çok kıymetli. Fırını ısıtma esnasında en yüksek ayarda açalım. Pişirme kısmına gelince alt üst ayarda 220 derecede en fazla 4 ya da 5 dakika pişirmek gerekiyor.
- Fazla pişmemeli. Çok hoş bir lezzet heleki çikolata seviyorsanız iyiki denedim diyeceksiniz bu kesin. Şimdiden afiyet olsun
.