Bomba Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1.5 su bardağı un
- Çeyrek su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
- Sürülebilir çikolata
Bomba Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamuru yoğurmadan önce çikolatalarımızı çay kaşığı yardımıyla porsiyonlayıp, yağlı kağıt üzerine yada bir tabak üzerine dizip, buzluğa kaldıralım 20 dakika bekletelim.
- Daha sonra diğer malzemeleri ekleyip, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim ve hamuru 10 dakika dinlendirelim.
- Dinlenen hamurumuzu keserek merdane yardımıyla ince ince açıp, dondurmuş olduğumuz çikolataları içlerine alıp, şekil verelim.
- 180 derece alt üst ısıtılmış fırında 15 dakika pişirelim. Ben fazla pişirmişim hamurumuzu çok pembeleştirmeden pişireceğiz bombaların altı kızardıysa pişmiş demektir.