Bombastik Tavuk Dürüm Tanımı İçin Gereçler
Lavaşı İçin;
- 3 su bardak un
- Alabildiği kadar su
- Tuz
- 1 çay kaşığı sıvı yağ
- 1 kase göğüs
- 1 demet maydanoz
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet orta uzunluk patates
- 5-6 yaprak marul
- 5-6 adet kornişon turşu
- 2 diş sarımsak
- Zeytinyağ
- Tuz
- Kırmızı tatlı toz biber
- Mayonez yahut sarımsaklı süzme yoğurt
- Biraz zeytinyağ
- Kırmızı toz biber
Bombastik Tavuk Dürüm Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle lavaş hamurumuzu yapıyoruz elenen unu, tuz ve suyla bir kaseye alıp yeterlice karıştırıyoruz, güzelce yoğrulan hamurumuzu yarım saat dinlendiriyoruz vaktiniz yoksa 5 dk dinlendirin.
- Daha sonra güzelce açtığımız lavaşlarımızı pişiriyoruz üzeri kabarcıklaşana kadar, fazla pişirmeyin ki gevrek/yanık olmasın.
- Pişen her lavaşın katına su püskürtüyoruz hafif ıslatıyoruz ki kuruyup kırılmasın lavaş, üzerini de bezle örtüyoruz.
- İç harcı için tavuklar yıkanıp suyu süzülür ve jülyen doğranır. Bu sırada tavanın altı açılır ve 1 damla yağ katılır.Tavanız geniş ve yayvan tava olmalı.
- Güzelce ısınan tavaya suyu süzülmüş jülyen doğranmış tavuklar eklenir ve güzelce pişirilir suyunu çekene kadar.
- Daha sonra kırmızı kapya biber, yeşil biber ek edilir, onlarda kavrulunca, küp doğranan soğan ve sarımsaklar da ek edilir. Bu esnada tuz ve baharat devreye girer daha sonra pişen tavukların altı kapatılır.
- Sıra patatesleri jülyen doğrayıp öteki tavada kızartmaya geldibunu da pişiriyoruz.
- Daha sonra lavaşımıza sos için zeytinyağ ve kırmızı toz biberi kavuruyoruz ( dileyen isotlu zeytinyağ da sürebilir fesleğenli zeytinyağ da )lavaşa sürüyoruz.
- İç harcı, patatesleri, kornişonu jülyen doğrayın, marulu, mayonez yahut sarımsaklı süzme yoğurdu birleştiriyoruz, bombastik tavuk dürüm hazır 1 tanesi 2 kişilik derecede doyurucu şimdiden afiyet olsun!.