teknolojiuzmani
FD Üye
Bombay Fasülyesi Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı bombay fasülye
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay bardağı domates suyu
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 adet rendelenmiş soğan
- Tavuk suyu
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
Bombay Fasülyesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bombay fasülyeleri 1 gece evvelce ıslatacağız.
- Islanmış ve yumuşamış fasülyeleri 1 saat suda pişiriyoruz.
- Üstünde oluşan köpükleri sık sık alıyoruz.
- Sonrasında tereyağı ve zeytinyağını tencereye alıp üstüne rende soğanı ekleyip kavuruyoruz.
- Soğanların kokusu çıkınca üstüne salçayı ve domates suyunu ekleyip uygunca kavuruyoruz.
- Üstüne süzdüğümüz fasülyeleri ekleyip karıştırıyoruz.
- Tuzu kara biberi ve pul biberi ekleyip karıştırıyoruz.
- İçine son olarak tavuk suyunu ekleyip fasülyeler yumuşayana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.