Bomlet Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı mısır unu
- 2 yemek kaşığı süt
- 1 silme çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Bomlet Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurtaların sarısını ve beyazını ayırın. Beyazları bir çimdik tuzla kremşanti kıvamına gelene kadar mikserle çırpın. Sarılarının içine mısır unu, süt ve baharatları ekleyip, bir çırpıcı yardımıyla güzelce karıştırın.
- Karışımı çırptığımız yumurta beyazlarının üzerine azar azar ek ederek spatula yardımıyla aşağıdan üste hakikat karıştırın.
- Tereyağını tavada eritin yumurtayı tavaya düzgünce yayın. Kapağı kapalı formda kısık ateşte 5 dk kadar denetimli pişirin.
- Daha sonra zıddını çevirin ve bir tarafına kaşar peyniri koyarak katlayın.
- Her iki tarafını da bu biçimde pişirdikten sonra dilimleyerek sıcak sıcak servis edin ????