elektronikci
FD Üye
Bonfile (Düdüklüde) Tanımı İçin Malzemeler
- 8-9 dilim bonfile
- 1 su bardağı domates rendesi sosu
- 2 su bardak su
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 defne yaprağı
- 1 çay kasığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 diş rendelenmiş sarımsak
- Biraz sıvı yağ
- Tuz
Bonfile (Düdüklüde) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bonfile haricindeki tüm materyalleri bi kapta karıştıralım.
- Bir kenara koyalım.
- Dilimlenmiş bonfileleri kızgın bi tavada yağ koymadan gerili önlü mühürleyelim.
- Mühürlenen etleri düdüklü tencereye alalım.
- Hazırladığımız domates soslu suyu da düdüklüye etlerin üzerine dökelim.
- Düdüklü tencerede düdük öttükten sonra orta ateşte 25 dakika pişirelim.
- Soğuyunca açalım servis edelim. Afiyet olsun.