Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Bonfile İskender (Ev Usulü)

Bonfile İskender (Ev Usulü)
0
53

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80

Bonfile İskender (Ev Usulü) Tanımı İçin Malzemeler

  • 400 gram bonfile
  • 1 adet pide
  • 1 dolu çay kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
Salça sosu için;
  • 1 dolu yemek kaşığı domates salçası
  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıcak su

Bonfile İskender (Ev Usulü) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle bonfilelerimizi buzlukta bekletiyoruz donmuş olan bonfilemizi çıkarıp ince ince dilimliyoruz.
  2. Daha sonra tavaya zeytinyağını koyup kızdırıyoruz.
  3. Bonfileleri üzerine atıyoruz tuzunu da ekliyoruz ve kızarana kadar pişiriyoruz.
  4. Çok fazla pişirmeye gerek yok aslında bonfile yumuşacık et biraz da suyunu salıyor o suyunu ekmekleri ıslatmak için kullanıyoruz.
  5. Ayrı bir tavada küp küp kestiğimiz ekmeklerimizi hafif kavuruyoruz.
  6. Bir yandan 1 yemek kaşığı erimiş tereyağımıza 1 yemek kaşığı salçamızı ekleyip kavuruyoruz.
  7. Kavurduktan sonra üzerine sıcak suyunu ekleyip sos haline getiriyoruz.
  8. Tabağımıza evvel kup küp kestiğimiz pidelerimizi koyuyoruz.
  9. Üzerine salça sosumuzdan ve biraz bonfilemizin suyundan koyuyoruz.
  10. Ardından bonfileleri tabağımıza yayıyoruz.
  11. Yanına da yoğurdumuzu koyuyoruz. Yemeğimiz hazır.
Afiyet olsun:) ben bu tarifle 2 tabak çıkardım lakin porsiyonlarım baya büyüktü. Sizler bu tarifle 3 tabak da çıkarabilirsiniz.

Bonfile İskender (Ev Usulü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,475Konular
981,253Mesajlar
29,553Kullanıcılar
yk393939Son üye
Üst Alt