Bonfile İskender (Ev Usulü) Tanımı İçin Malzemeler
- 400 gram bonfile
- 1 adet pide
- 1 dolu çay kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 dolu yemek kaşığı domates salçası
- 1 dolu yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı sıcak su
Bonfile İskender (Ev Usulü) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle bonfilelerimizi buzlukta bekletiyoruz donmuş olan bonfilemizi çıkarıp ince ince dilimliyoruz.
- Daha sonra tavaya zeytinyağını koyup kızdırıyoruz.
- Bonfileleri üzerine atıyoruz tuzunu da ekliyoruz ve kızarana kadar pişiriyoruz.
- Çok fazla pişirmeye gerek yok aslında bonfile yumuşacık et biraz da suyunu salıyor o suyunu ekmekleri ıslatmak için kullanıyoruz.
- Ayrı bir tavada küp küp kestiğimiz ekmeklerimizi hafif kavuruyoruz.
- Bir yandan 1 yemek kaşığı erimiş tereyağımıza 1 yemek kaşığı salçamızı ekleyip kavuruyoruz.
- Kavurduktan sonra üzerine sıcak suyunu ekleyip sos haline getiriyoruz.
- Tabağımıza evvel kup küp kestiğimiz pidelerimizi koyuyoruz.
- Üzerine salça sosumuzdan ve biraz bonfilemizin suyundan koyuyoruz.
- Ardından bonfileleri tabağımıza yayıyoruz.
- Yanına da yoğurdumuzu koyuyoruz. Yemeğimiz hazır.
Bonfile İskender (Ev Usulü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı