Dana ve sığır sanki kasap hayvanlarında ikişer adet bulunan bonfile, başlıca büyükbaş hayvanın sırt kısmından çıkarılan ettir Etin en leziz ve besleyici kısmı olarak nitelendirilen bonfile, tat alma tadına kadar ayrı şekillerde pişirilebilir Böylece fazla restoranda eksik pişmiş bonfilenin çok daha lezzetli olduğunu fark edebilirsiniz Kırmızı ete düşkün olanların vazgeçemediği bonfile özellikle fesleğen içeren sos ile enfes olmaktadır Hayvanın büyüklüğüne kadar tahminen minimum 1 kilogram maksimum 2 kilogram olan bonfile, etlerin kralı unvanına sahiptir Nereden aldığınız ve etin taze olup olmadığı bonfilenin lezzeti açısından epeyce önemlidir Bu sebeple alırken kesin bunları sormalı, olası olduğunca hazırlık aşamasına şahit olmalısınız Yemek Yemek Masası Nasıl Hazırlanır? Bilhassa paketlenmiş olarak alınan bonfilelerin en büyük sorunu yağ ve sinir ile karma olmasıdır Yağ ve sinirden ayrılmamış bonfile, yeterince temizlenmemiş ya da hazırlıksız bonfile demektir Bu şekilde aldığınızda yemek hazırlama aşamasında olduğu kadar yeme aşamasında da sizin için sorun olacaktır Bonfile Nedir? img Bonfile Nedir?src http:bilgilihocamcominternaldatasbonfilenedirnasilpisirilir5c30eb6f631d2alt 700 300Büyükbaş hayvanların antrikotları ile sokumları arasında bulunan takriben 2 kilogramlık ete bonfile adı verilmektedir Diğer bir ifadeyle, kasaplık hayvanların, bel kemiğinin iki göre çıkarılan ettir Hangi yemeğe eşlik ederse etsin benzersiz güzelliğe sahip olan bonfile, etin en leziz ve doymuş halidir Biftek için en yerinde et kabul edilen bonfile bununla beraber sulu yemeklerle de güzel olabilmektedir Bonfileyi en lezzetli şekilde yemek yemek istiyorsanız, ızgarada pişirme usulünü seçim etmelisiniz Yağdan ve sinirden temizlenmiş et, ızgarada kalan yağı ile eksik pişmiş olduğunda fazla daha sağlıklı olmaktadır Ayrıca sağlıklı hem de en lezzetli kısım olması bonfilenin en fiyatı yüksek et olmasına neden olmaktadır Alırken ucuz olarak bahşedilen bonfilenin reel olduğundan emin olmalısınız Elde kalan etlerin bonfile adı aşağı satılması sık karşılaşılan bir sorundur Bonfile Hayvanın Neresidir? img Bonfile Hayvanın Neresidir?src http:bilgilihocamcominternaldatasbonfilenedirnasilpisirilir5c30eb6f741b8alt 700 300Başlıca büyükbaş hayvanlardan alınan bonfile, hayvanın sırt kısmında sokumun yanına yer almaktadır Sokum ve antrikotun daha derininden sıyrılarak alınan bonfile, hemen hemen en yağsız ve sinirsiz bölge kabul edilmektedir Keza saf et olduğu için bonfilede kemik bulunmamaktadır Arzunuza kadar ayrı lezzetlerle bir araya gelen bonfileyi restoranlarda yiyebilirsiniz Bunun yanına et pişirme tekniklerine etken olan herkes evde kendi sofrasında bonfile lezzetini tadabilir Bonfile Nasıl Hazırlanır? img Bonfile Nasıl Hazırlanır?src http:bilgilihocamcominternaldatasbonfilenedirnasilpisirilir5c30eb6f85d94alt 700 300Kasaptan bonfile alırken hazırlık aşamasına dikkat etmelisiniz çünkü evinizde yapacağınız yemek ne olursa olsun bonfilenin istediğiniz şekilde hazırlıksız olması, yemeğinizin lezzetini değiştirecektir Temizlenme aşamasında sinirleri ve yağları ayrılmış şekilde alınan bonfile çok daha dinç ve lezzetli olacaktır Ardından evinize geldiğinizde en fazla 250 cm büyüklüğünde kestiğiniz bonfileleri 2 cm inceliklerde ezmelisiniz Fazla ince olmaması lezzeti açısından önemlidir böylece özenli inceltmekte üstünlük var İnceltme işleminden daha sonra pişirmek fazla daha kolay hale gelecektir Bonfile Nasıl Pişirilir? img Bonfile Nasıl Pişirilir?src http:bilgilihocamcominternaldatasbonfilenedirnasilpisirilir5c30eb6f97b95alt 700 300Bonfile aldıktan sonradan ne kadar profesyonel olunursa olunsun akıllarda şüphe doğar Yumuşak olmaması ya da tadı kötü olması, yiyen kişileri ayrıca memnun etmez hem de etin güvenilirliğini sorgulatır Buna önlemek adına bonfile pişirmenin püf noktalarına dominant olunmalıdır Bu püf noktalardan ilki kullandığınız tava veya tencerenin muhakkak yapışmaz teflon olması gerektiğidir Yapışması, etin kuruyup kalmasına sebep olmaktadır Bunun yanında tavaya asla aynı anda ikiden pozitif et konulmamalıdır Su dengesi açısından bu rakam önemlidir Bir diğer püf nokta ise bonfilenin marine edilmesi gerektiğidir Eğer etinizi marine ederseniz bu durumda keza yumuşak keza de nefis olacaktır Acilen size bonfilenin öbür pişirme teknikleri hakkında kısa bilgiler vereceğiz h3Tavada Bonfile Nasıl Pişirilir?h3 Bonfilelerinizi süratli, pratik ve nefis şekilde aranje etmek isterseniz bu durumda hazırlık aşamasında biraz daha işleme tabi tutmalısınız Her şeyden önce bonfile kalınlıklarını yarıya indirmelisiniz bu şekilde pişme süresi de yarı yarıya azalacaktır daha sonra jülyen doğrama ile kocaman iri çubuk şeklinde doğramalısınız Yapışmadan pişmesi mümkün olan bir tava seçim etmelisiniz Tavaya bir miktar yağ döküp kızdırmalı gerisinde etlerinizi ilave etmelisiniz Etleriniz kısık ateşte pişerken üstüne fesleğen yaprakları çok yakışacaktır Fesleğenin yanına dilediğiniz baharat ile tatlandırabilirsiniz h3Izgarada Bonfile Nasıl Pişirilir?h3 Bonfileyi en sağlıklı pişirme tekniği ızgarada olacaktır Herhangi bir yağ katkısında bulunmadan kendi yağı ile pişmesi gereken bonfile, evvelden tuzlanıp bir zaman bekletilmelidir Etin yumuşamasını sağlayan tuz daha basit lezzetlenmesine de katkı sağlayacaktır Bekleme süresi biten bonfileleri tel ızgaraya dizip üzerini tekrar tel ızgara kapağı ile kapatın Bu şekilde ekstra mühürleme işlemi yapmanıza lüzum kalmayacaktır Bonfilelerinizin pişmesine yakın üzerine isteğinize tabi olarak kekik ek edebilirsiniz Sunumda közlenmiş biber ve domates yanında fazla yakışacaktır h3Fırında Bonfile Nasıl Pişirilir?h3 Bonfilenizi tavada ya da ızgarada yok de fırında yapmak isterseniz hazırlık aşamanız ve malzemeleriniz azıcık çeşitlilik gösterecektir Bonfilenizi fırında pişirmeden önce belirlenmiş marine etmelisiniz Marine etmek, etin daha nefis ve yumuşak olmasını sağlayacaktır Marine kısmında dilediğiniz malzemeleri seçim edebilirsiniz ama zeytinyağı, sarımsak, kekik, soya sosu kesin bulunmalıdır Yenibahar (Jamaika Biberi) Nedir? Nasıl Kullanılır? Faydaları ve Tabi Etkileri Nelerdir? Marine işlemi sona erdiğinde etinizin üstünde gezdirmek için tereyağını ocakta azıcık eritip üzerine kıyılmış sarımsak ve maydanozu ilave etmelisiniz Eriyen sosu alüminyum folyoya döküp rulo haline getirin Ardından bir zaman buzdolabına alıp dondurun Fırını 180 dereceye ayarlayın Dilimlediğiniz bonfilelerinizi yağlı kağıda koyup fırına yerleştirin Piştikten sonra alüminyum folyoda olan tereyağını esnetip içine etlerinizi dizin Sonra bir zaman kapalı şekilde bekletin Yağ en ince ayrıntısına kadar eriyip et göre emildiğinde servis edebilirsiniz sizlere bilgilihocamcom farkıyla sunulmuştur