Bonibonlu Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 250 gram oda sıcaklığında tereyağı yahut margarin (Ben margarin kullandım)
- 1 adet yumurta
- 1,5 su bardağından 1 parmak eksik pudra şekeri
- 1 su bardağı nişasta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un
- Bonibon
Bonibonlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Bir kaba tereyağı,yumurtayı ve pudra şekerini koyup elimizle uygunca karıştıralım.
- Üzerine nişastayı kabartma tozu ve vanilya ve azar azar unu ek edip kulak göğsü kıvamında yoğuralım.
- Tezgahı unluyalım. Hamuru merdane ile çok inceltmeden açalım.
- Sonra kalıplarla hamurumuzu keselim ve yağlı kağıt serili tepsimize dizelim.
- Kurabiyelerin üstüne birer adet bonibon koyup hafif bastıralım.
- Evvelce ısıtılmış 150 160 derecelik fırına koyup 20 25 dakika pişirelim.Afiyet olsun????.