Bonibon’lu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram yumuşamış tereyağı
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı nişasta
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
- Bonibon
Bonibon’lu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yoğurma kabına tereyağını, yumurtayı koyup karıştırın.
- Ardından öbür gereçleri ek edin (Un hariç) karıştırmaya devam edin.
- Son olarak unu kontrollü bir şekilde ekleyip. Kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edin.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Yağlı kağıt serilmiş yahut yağlanmış tepsiye aralıklı dizin.
- Üzerlerine yavaşça bonibonları bastırın.
- Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 15- 20 dakika pişirin. Afiyet olsun.
Bonibon’lu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı