
Borani (Derin Dondurucu İçin) Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı pilavlık bulgur
- 600 gram doğranmış ıspanak (tercihe nazaran azaltıp çoğaltıla bilir.)
- 3 buçuk su bardağı su
Borani (Derin Dondurucu İçin) Tanımı Yapılışı
- Öncelikle ıspanakları temizleyip doğruyoruz.
- Akabinde suyu bir tencereye alıp kaynatıyoruz.
- Kaynayan suyun içerisine bulguru bırakıp pişmesini bekliyoruz. (hafif suyu üzerinde olacak. ).
- Pişen bulguların üzerine ıspanağıda ekleyip ıspanaklar pişene kadar yavaş yavaş karıştırıyoruz.
- Ispanaklar piştikten sonra isterseniz soğuduktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurt yapıp meze üzere yiyebilirsiniz.
- İstersenizde paketlenip buzluğa kaldırabilirsiniz. (ben porsiyonlayip buzluğa attım. Buzluktan çıkartıp buzunu çözdürdükten sonra sarımsaklı yoğurt yapıp üzerine döküyorum. ).