
Borcam Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 6-7 adet patlıcan
- 400 gram kıyma
- 1 domates rendesi
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı galeta unu
- 2 adet soğan rendesi (suyu sıkılmış)
- 2 adet sarımsak
- 2 adet çarliston biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- Tuz (Salçalar tuzluysa kullanmayın)
- Karabiber
- Pul biber
- Nane
- Kekik
- 1 tatlı kaşığı köfte harcı
Borcam Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle patlıcanları alacalı soyalım uzunlamasına ne ince ne çok kalın keselim.
- Sonrasında sıvı yağda çok kızarmayacak şekilde kızartalım ve yağını iyice alarak köşeye alalım.
- Sonrasında yoğurma kabımıza kıyma, rendelenmiş soğan, domates, sarımsak, biberler, galeta unu, saçlarımızı ve bütün baharatlarımızı ilave edelim iyice yoğuralım
- Baharatı ne kadar çok koyarsanız lezzeti bir okadar daha güzel olur .
- Sonrasında hazır olan kıymamızı kare geniş bir borcama elimizle eşit bir şekilde yayalım.
- Sonrasında patlıcanlarımızı üzerine dizelim.
- Örgü şeklini iki patlıcanı dikine yanyana koyun bir tanesini de yanlamasına üstüne koyun. Zaten hangisinin altta ve üstte kalacağını dizerken anlayacaksınız.
- En son patlıcanların üzerine tuz ekelim ve 190 derecelik fırında kontrollü olarak pişirelim. Afiyet olsun????.