
Borcam Pastası Tanımı İçin Gereçler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıcak su
- 1 büyük su bardağı un (250 ml)
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 4 su bardağı süt
- Yarım su bardağı şeker
- 2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 poşet krem şanti
Borcam Pastası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Pandispanya için yumurta, vanilya ve şekeri uygunca çırpın içine sıcak suyu ekleyin ve çırpmaya devam edin.
- Un, kabartma tozu, vanilyayı eleyerek ekleyip karıştırın.
- Yağlanmış büyük uzunluk kare borcama boşaltıp evvelce ısıtılmış 175 derece fırında pişirin.
- Krema için;Tereyağı vanilya ve kremşanti hariç tüm materyalleri tencereye alıp karıştırın.
- Daima karıştırarak yoğunlaşıp göz göz olana kadar pişirin.
- Ocaktan alıp vanilyayı ve tereyağını ekleyin eriyene kadar karıştırın.
- Krema ılık hale gelince kremşantiyi ek edip mikserle düzgünce çırpın.
- Pişen kekin birinci sıcaklığı çıkınca 1 su bardağı süte 1 tatlı kaşığı şekeri karıştırıp üzerine gezdirin.
- Kremayı da döküp, dolaba kaldırın.
- Üzerini kakao ile karıştırılmış hindistan cevizi ile süsleyin.Afiyet olsun.????????????????????.