Borcamda Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- Yarım su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 dolu çay kaşığı karbonat
- 4- 4.5 su bardağı un
- 3 adet büyük boy elma
- 1 çay bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1.5 su bardağı iri çekilmiş fındık yada ceviz
Borcamda Elmalı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle un hariç tüm malzemeleri bir kaba alıp karıştıralım ele yapışmayan yumuşak bir hamur olana kadar ununu ekleyip yoğuralım.
- Hazır olan hamurumuzdan portakal büyüklüğünde bir parça alıp buzluğa koyup yarım saat bekletelim.
- Kalan hamurumuzu olmasını istediğiniz büyüklükte bir borcama, hamurunu daha ince seviyorsanız büyük, kalın seviyorsanız daha küçük bir borcama güzelce yayalım. Onuda buzdolabına koyalım.
- Tavaya rendelediğimiz elmaları ve şekeri koyup, hafif suyunu çekene kadar pişirelim.
- Piştikten sonra içine tarçın fındık yada cevizi ekleyip karıştırıp soğumaya bırakalım.
- Elmalı harç ile hamurumuzun üstünü kapatalım.
- Buzluktan çıkardığımız hamurumuzu harcımızın üzerine rendeleyelim.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pembeleşene kadar pişirelim.
- Pişen kurabiyemizi soğuduktan sonra pudra şekeri serpip servis edelim. (ayrıntı için videolu tarif instagram sayfamda).
Borcamda Elmalı Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı