Borcamda Kesme Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt (5 su bardağı)
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 4 yemek kaşığı irmik
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet soslu çikolatalı
- 2 su bardağı süt
- Hindistan cevizli
Borcamda Kesme Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tencereye süt, un, nişasta ve irmik koyup karıştırarak kaynatıyoruz.
- 5 dakika kaynayınca tereyağı ekliyoruz.
- Borcamı az miktar su koyup her yerine değdirdikten sonra döküyoruz.
- Tencerede muhallebiyi borcama döküyoruz. Buzdolabında 1 saat bekletiyoruz.
- Ayrı bir kapta çikolata sosunu yapıyoruz. Borcamın üstüne döküyoruz.
- 1 saat daha dinlendirip üstünü hindistan cevizi ile süslüyoruz. Afiyet olsun.