Borcamda Köstebek Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Kek için;
Kullanılan bardak ölçüsü 200 ml
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım çay bardağı sıcak su ( şekerin eriyip daha iyi köpürmesine yardımcı oluyor)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 adet vanilya
- 2 adet kabartma tozu
- 1 buçuk yemek kaşığı kakao
- 1 buçuk su bardağı un ( kontrollü ekleyin kek cıvıl olursa un miktarını biraz arttırın )
- 1 paket krem şantinin içinden çıkan 2 adeti kullanıyoruz
- 1 su bardağı soğuk süt
- 1 çay bardağı damla çikolata
- 3 adet muz
- 1 su bardağı süt
- Ben süslemesi için nar kullandım
Borcamda Köstebek Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle kekimizi hazırlayalım. Yumurta ve şekeri güzelce çırpalım sonra sıcak suyumuzu koyalım, köpük köpük olana kadar çıkmaya devam edelim.
- Sırayıyla süt, sıvı yağı ekleyip bir tur daha çırpalım.
- Un,kakao,kabartma tozu,vanilya ekleyip düşük devirde çırpalım.
- Yağlanmış dikdörtgen borcama dökelim önceden ısıtılmış 175 derecede 25 dakika pişirelim (fırından fırına değişkenlik gösterebilir).
- Bir paket içinde çıkan iki adet kremşanti ve bir bardak soğuk sütle krem şantimizi çırpalım ( krem şantiyi çırparken sütü direk dökmeyelim azar azar dökerek şantimizi çırpalım daha çok köpük köpük olduğunu göreceksiniz)
- İçerisine bir çay bardağı damla çikolatamızı ekleyelim bir kenarda bekletelim.
- Fırından çıkıp ılımış olan kekimizi kenarlarda bir parmak kalacak şekilde kesip içini oyalım.
- Bir bardak süt ile heryerini ıslatalım.
- Krem şantinin yarısını tabanına yayalım.
- Dilim halinde kestiğimiz muzları dizelim.
- Kalan krem şantiyi üzerine sıvayalım.
- Kenarlardan çıkardığımız keki ek mikseri veya ufalayarak toz haline getirelim üzerine dökelim.
- Pastamızı dilediğimiz gibi süsleyip servis edebiliriz ( bir kaç saat dinlendirilirse tadı tam anlamıyla yerine oturmuş olur ).
Borcamda Köstebek Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı