Borcamda Muzlu Yaş Pasta Pratik Efsane Lezzet Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı sıcak su
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1,5 su bardağı un
- 1 su bardağı süt
- 3 su bardağı süt
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 çay bardağından biraz fazla şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
- 4 adet muz
- 200 ml süt kreması
- 160 gr sütlü, bitter çikolata
Borcamda Muzlu Yaş Pasta Pratik Efsane Lezzet Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Sıvı yağ ve suyu ekleyip çırpın. Kuru malzemeleri eleyerek ekleyin çırpın. Yağlanmış büyük boy borcama döküp yayın. 180 derece fırında 30 dakika pişirin.
- Bu arada kremayı hazırlayın. Bunun için sütü tencereye alın üzerine krem şanti ve vanilya hariç bütün malzemeleri ekleyip karıştırın koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
- Ocaktan alın kremşanti ve vanilya ekleyip mikser ile 5 dakika kadar çırpın. Pişen keki fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
- Soğuyunca sütü her yerine gelecek şekilde dökün. Sütü çekince kremayı döküp yayın. Muzların kabuklarını soyup dilimleyin.
- Pastanın üzerine dizin. Son olarak ganaji için süt kremasını kaynama noktasına gelene kadar pişirin ocaktan alın.
- Üzerine çikolataları ekleyip eriyene kadar sürekli karıştırın. Pastanın üzerine dökün. Pastamız hazır ister hemen servis yapın. İsterseniz buzdolabında soğutup öyle servis yapın tercih sizin.