Borcamda Portakallı Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 3 adet yumurta
- 1su bardağından 1 parmak eksik şeker
- 2 yemek kaşığı su(normal su)
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı un(bardağa unu koyup sallayarak tam doldurun silme ama tam dolu olacak)
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu.
- 1,5 su bardağı süt
- 4 su bardağı süt
- 1.5 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı nişasta
- Yarım su bardağı un
- 1 yemek kaşık tereyağ
- 2.5 su bardağı portakal suyu
- 2.5 yemek kaşığı nişasta(ben buğday kullandım, mısırda olur)
- 1 çay bardağı şeker
- 200 ml lik bardak kullandım
Borcamda Portakallı Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Keki için; yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpıyoruz. Su ve sıvı yağ ekleyip 3 dakika kadar daha çırpıyoruz.
- Un, kabartma tozu ve vanilyalı eleyerek ekleyelim spatula yardımıyla karıştıralım.
- Tereyağ ile yağlanmış kare borcama hamuru döküyoruz.
- 170 derecede evvelce ısıtılmış fırında pişiriyoruz. Benim fırınımda 20dakika da pişti.
- Krema için tereyağ hariç gerekli bütün materyalleri uygun bir tencereye alıp daima karıştırarak pişiriyoruz. Göz göz olunca altını kapatıyoruz. Piştikten sonra tereyağını ekliyoruz.
- Ilıyınca (Bu ortada ara orta karıştıralım ki kabuk tutmasın)blenderden geçiyoruz, çırpıcı ile değil arkadaşlar blenderdan geçirilecek.
- Sosu için gerekli bütün materyalleri uygun bir kaba alıp daima karıştırarak pişiriyoruz. Göz göz olunca altını kapatıyoruz. Pelte yaparken kıvama dikkat edelim rengi dönüp göz göz olunca tamamdır.
- Kekimiz fırından çıktıktan 10 dk sonra soğuk sütü döküyoruz (Ben genelde bu biçim tüm tatlılarımda sütün birazını döküp üsteki kabuğu sıyırıp kalan sütü döküyorum)siz isterseniz her tarafını kürdanla delip sütü dökebilirsiniz.
- Sütünü büsbütün çektikten sonra,üzerine kremayı dökerek yayıyoruz.
- Krema soğusun daha sonra en üstede portakallı sosu döküp spatula ile yayıyoruz.
- Üzerini streç sinema kapatarak dolapta en az 2 saat kadar dinlendiriyoruz. Deneyeceklere afiyet olsun.
Borcamda Portakallı Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı