Borcamda Pratik Nefis Malaga Pasta (14 Kişilik) Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2.5 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1.5 su bardağı un
- 1 pk vanilya
- 1 pk kabartma tozu
- 3.5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket kremşanti
- 14 adet küçük muz
- 1 paket krema
- 160 gram çikolata(80 gram sütlü 80 gram bitter)
- 1 çay bardağı süt
- Fındık parçaları,beyaz çikolata, toz antep fıstığı
Borcamda Pratik Nefis Malaga Pasta (14 Kişilik) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Keki için yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpalım.
- Sıvı malzemeler eklenip tekrar çırpalım.
- En son kuru malzemeleri ekleyelim ve karıştıralım .
- Yağlanmış fırın kabına dökelim .
- 170°fırında kontrollü pişirelim.
- Muhallebi için tereyağ ve kremşanti hariç diğer malzemeleri tencereye alıp kıvam alana kadar karıştırarak pişirelim.
- Pişen muhallebiye tereyağı ekleyip hızlıca karIştıralım ılImaya bırakalım .
- Ilıyan muhallebiye krem şanti ekleyip mikserle 5 dk çırpalım.
- Pişen keki ılımaya bırakalım ve ılıdıktan sonra 1 çay bardağı süt ile ıslatalım.
- Muhallebiyi kekin üzerine döküp güzelce düzeltelim.
- Muzları dizelim.
- Üzeri için kremayı ısıtalım ,içerisine çikolataları ekleyip eriyene kadar karıştıralım .Muzların üzerine dökelim .
- Dolapta 2-3 saat dinlendirdikten sonra süsleyip servis edelim deneyecek olanlara afiyet olsun.