teknolojiuzmani
FD Üye
Borcamda Pratik Patates Mantısı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg patates ( ölçüsü azaltıp çoğaltabilirsiniz )
- 1 ,5 su bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı un
- 3 adet yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı vegeta ( yoksa kullanmayabilirsiniz)
- Tuz
- Kara biber
- Pul biber
- 500 gram yoğurt
- 1 diş rendelenmiş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 3-4 kısım ince kıyılmış dereotu
Borcamda Pratik Patates Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Patatesleri soyup dilimliyoruz uygun bir tencereye alıp ocakta 5-6 dk çok yumuşamadan canlı kalacak halde haşlayıp suyunu süzüyoruz borcama döküp güzelce yayıyoruz.
- Sosu için yoğurdu uygun bir kaba alıyoruz.
- Bütün materyalleri ekleyip güzelce çırpıyoruz daha sonra patatesin üzerine gezdiriyoruz .
- 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz ( patatese çatal batırarak pişip pişmediğini denetim edebilirsiniz ).
- Fırından çıkardıktan sonra birinci sıcağı çıkınca üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirip zeytinyağ ve toz biberi ocakta kızdırıp üzerine gezdiriyoruz .
- Dereotu serpip servis yapıyoruz deneyenlere afiyet olsun.