Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Borcamda Sodalı Börek (Önceden Hazırla Sonra Pişir)

Borcamda Sodalı Börek (Önceden Hazırla Sonra Pişir)
0
29

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
borcamda-sodali-borekonceden-hazirla-sonra-pisir.jpg

Borcamda Sodalı Börek (Önceden Hazırla Sonra Pişir) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka
Sosu İçin;
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 şişe soda
İçi İçin;
  • Lor peyniri
Üzeri İçin;
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Susam
  • Çörek otu

Borcamda Sodalı Börek (Önceden Hazırla Sonra Pişir) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Sıvı yağ ile sodayı bir kaseye döküp karıştırın.
  2. Her bir yufkayı sekiz eşit parçaya bölün.
  3. Bir tane yufka serip üzerine sodalı harçtan fırça ile sürün. Üzerine bir kat daha yufka serin. Tekrar sos sürüp peynir koyup rulo şeklinde sarın ne çok sıkı ne çok bol normal sarın.
  4. Hepsini bu şekilde hazırlayıp borcama dizip son artan sosu böreklerin üzerine dökün.
  5. Borcamın üzerini streç film ile örtüp buzdolabında bekletin.
  6. Dilerseniz bu işlemi akşamdan yapıp sabah açıp üzerine yumurta sarısı sürüp, susam ve çörek otu serpip 180 derece fırında 35-40 dakika kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarıp sıcak sıcak servis yapın.
Borcamda Sodalı Börek (Önceden Hazırla Sonra Pişir) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,305Mesajlar
29,567Kullanıcılar
Üst Alt