Borcamda Tiramisu (İtalyan Tatlısı) Tarifi İçin Malzemeler
Kek için
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı granül kahve
- 3 yada 4 yemek kaşığı kakao
- 1 litre süt
- 1 su bardağından 2 parmak eksik un
- 1.5 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta (Tepeleme)
- 1 adet yumurta
- 1 paket labne (Ben 180 gr kullandım)
- Kahve şurubu malzemeleri
- 2 tatlı kaşığı granül kahve
- 2 su bardağı ılık su (Sütte kullanabilirsiniz)
- 2 yemek kaşığı şeker (Ben koymadım yoğun kahve aroması sevdiğim için siz dilerseniz koyabilirsiniz)
Borcamda Tiramisu (İtalyan Tatlısı) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle şeker ve yumurtalarımızı bir kaba alalım 5 dk çırpalım (Köpük köpük oluncaya kadar)
- Elenmiş un, kakao, kabartma tozu ve vanilini kabımıza ekleyerek 1 dakika daha çırpalım.
- Dikdörtgen bir borcama yağlı kağıt serelim ve yanlarını yağlayıp kek hamurumuzu borcamımıza ekleyelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dk pişirelim.
- Kürdan testi yaparak kekimizi fırından çıkarıp 5 dk bekleyelim (İlk sıcaklığın çıkmasını bekleyelim ).
- Kekimizi ıslatmak için 1. 5 tatlı kaşığı granül kahvemizi ve 2 yemek kaşığı şekerimizi 1 bardak ılık su ile karıştıralım.
- Şurubu kekimize eşit miktarda dökelim (Kekim sıcakken döktüm ben)
- Kekimiz fırındayken kremamızı yapalım. Tencereye öncelikle un, şeker, nişasta, 1 yumurta ve biraz süt ekleyip karıştıralım.
- Bu yöntem kremamızın topak topak olmamasını sağlayacaktır.
- Daha sonra geri kalan sütü ilave edip ocağın üzerine alalım. Kremamız fokur fokur kaynadıktan sonra ocaktan alalım.
- İlk 5 dakika sıcaklığın çıkmasını bekleyelim. Daha sonra labnemizi ekleyip 1-2 dakika karıştıralım.
- Daha sonra ıslak kekimizin üzerine dökelim. Tatlımız dolapta iyice soğuyunca üzerine kakao serpelim ve servis edelim. Afiyet olsun.