Borcamda Yaş Pasta (Harika Tat) Tanımı İçin Materyaller
Pandispanya için;
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı süt
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1,5 su bardağı süt
- 1 litre süt
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 paket vanilya
- Hazır çikolata sos
Borcamda Yaş Pasta (Harika Tat) Tanımı Yapılışı
- Bir karıştırma kabına yumurta ve şekeri alarak 5dk krema kıvamına gelene dek mikserle çırpalım.
- Akabinde süt, un, kabartma tozu ve vanilyayı ek ederek çırpmaya devam edelim.
- Yağlanmış dikdörtgen borcama pandispanya hamurumuzu dökelim.
- 5dk evvelden ısıtılmış fırında 180° derece 20dk pişirelim.
- Pandispanyamız pişerken muhallebi üretimine geçelim☺
- Tencereye süt, yumurta, şeker, un ve nişastayı koyalım ve muhallebi kıvamını alana kadar karıştıralım.
- Ocaktan alalım tereyağı ve vanilyayı da ekledikten sonra soğumaya bırakalım.
- Pandispanyanın 1-2dk sıcaklığı çıktıktan sonra süt ile ıslatalım.
- Soğuyan kremamızı kekin üstüne dökelim.
- Çikolata sosunuda ekledikten sonra(çikolata sosuda soğuyacak)2-3 saat buzdolabında dinlendirelim.