Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Börek (El Açması – buzluk böreği)

Börek (El Açması – buzluk böreği)
0
30

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
borek-el-acmasi-buzluk-boregi-8.jpg

Börek (El Açması - buzluk böreği) Tanımı İçin Materyaller

  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 -4. 5 su bardağı un (Kontrollü ekleyin)
İçine Sürmek İçin
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • Sıvı yağ
İç Harcı İçin
  • Yarım kg ıspanak
  • 2 soğan
  • Damak tadınıza nazaran baharatlar

Börek (El Açması - buzluk böreği) Tanımı Yapılışı

  1. Hamur için su tuz ve un (Yavaş yavaş ekleyin) karıştırılarak ele yapışmayan çok yumuşak olmayan bir hamur yoğurulur.
  2. Hamuru mandalina büyüklüğünde bezelere ayırıp üstü kapalı bir formda yarım saat kadar dinlenmeye alalım.
  3. Bu orta da iç harç için soğanları hafif kavurup doğradığımız ıspanakları üstüne alalım 3 4 dakika kavurup ocaktan alalım tuz baharat ek edip soğumasını bekleyelim.
  4. Dinlenen bezelerimizi oklava ile unlayarak büyütelim.
  5. Yufka üzere açtığımız bezeyi bir kenara alalım üstü kapalı beklesin bu sıra da başka bezeleri açıp kenara kaldıralım.
  6. Birinci açtığımız yufkayı çeke çeke büyütelim.
  7. Fırça ile her tarafını yağlayalım.
  8. Fotoğraflar da görüldüğü üzere katlayalım. Zarf haline gelmeden evvel yeniden yağ sürüp o denli katlayalım (Burada biraz daha elimizle çekerek büyütelim)
  9. Daha sonra 4 eşit kesime bölelim (Fotoğrafta kenarlarını kapatmamışım lakin kapatılacak). İçi koyup çok sıkıştırmadan saralım. Yağlı fırın kağıdı koyduğumuz tepsi müsaade üzerine dizelim.
  10. 180 derece alt üst kızarana kadar pişirelim.
  11. Bu tanımı yapıp buzluğa atabilirsiniz pişirmeden evvel dışarıda 10 dakika bekletip yumurta sarısı sürüp fırınlayabilirsiniz.
 
858,480Konular
981,422Mesajlar
29,590Kullanıcılar
Üst Alt