Börek (El Açması - buzluk böreği) Tanımı İçin Materyaller
- 2 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 -4. 5 su bardağı un (Kontrollü ekleyin)
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- Sıvı yağ
- Yarım kg ıspanak
- 2 soğan
- Damak tadınıza nazaran baharatlar
Börek (El Açması - buzluk böreği) Tanımı Yapılışı
- Hamur için su tuz ve un (Yavaş yavaş ekleyin) karıştırılarak ele yapışmayan çok yumuşak olmayan bir hamur yoğurulur.
- Hamuru mandalina büyüklüğünde bezelere ayırıp üstü kapalı bir formda yarım saat kadar dinlenmeye alalım.
- Bu orta da iç harç için soğanları hafif kavurup doğradığımız ıspanakları üstüne alalım 3 4 dakika kavurup ocaktan alalım tuz baharat ek edip soğumasını bekleyelim.
- Dinlenen bezelerimizi oklava ile unlayarak büyütelim.
- Yufka üzere açtığımız bezeyi bir kenara alalım üstü kapalı beklesin bu sıra da başka bezeleri açıp kenara kaldıralım.
- Birinci açtığımız yufkayı çeke çeke büyütelim.
- Fırça ile her tarafını yağlayalım.
- Fotoğraflar da görüldüğü üzere katlayalım. Zarf haline gelmeden evvel yeniden yağ sürüp o denli katlayalım (Burada biraz daha elimizle çekerek büyütelim)
- Daha sonra 4 eşit kesime bölelim (Fotoğrafta kenarlarını kapatmamışım lakin kapatılacak). İçi koyup çok sıkıştırmadan saralım. Yağlı fırın kağıdı koyduğumuz tepsi müsaade üzerine dizelim.
- 180 derece alt üst kızarana kadar pişirelim.
- Bu tanımı yapıp buzluğa atabilirsiniz pişirmeden evvel dışarıda 10 dakika bekletip yumurta sarısı sürüp fırınlayabilirsiniz.