Börek Lezzetinde Fırında Sütlü Patates Tanımı İçin Gereçler
- 2 büyük uzunluk patates
- 1 küçük uzunluk kuru soğan
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- Tuz, karabiber ,kekik
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- Susam
- Kaşar peyniri
Börek Lezzetinde Fırında Sütlü Patates Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle sos materyallerini bir ortaya getirip güzelce çırpalım.
- Daha sonra patatesler soyulur yıkanır ve görseldeki üzere halka halka doğranır. (Çok kalın olursa pişmeyebilir. Çok ince olursa dağılabilir. )
- Tıpkı formda soğanda halka biçiminde doğranır.
- Fırın tepsisine biraz sıvı yağ dökülür.
- Doğranan bir büyük patates haldeki üzere sıralanır.
- Boş kalan orta kısma soğanın yarısı konulur. Üzerine sosun yarısı gezdirilir.
- Orta kısma kalan başka patateste birebir formda dizilir ve kalan soğanda bütün heryere güzelce yayılır.
- En son olarak bütün sos hepsinin üzerine dökülür. Ve susam serpilir.
- Pişirme kağıdı ıslatılır suyu sıkılır ve borcamın üzerine kapatılır.
- Evvelce ısıtılmış 200 derece fırında pişirilir.
- Piştiğinden emin olduktan sonra üzerindeki kağıt alınır kaşar peyniri dizilir ve fırında 5 dk kadar daha tutulur.
- Üzeri kızaran patates fırından alınır ve servis edilir.