Börek Tadında Fırında Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet karnabahar
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı un
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 su bardağı kaşarpeyniri (Yarısı üzerine)
Börek Tadında Fırında Karnabahar Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle karnabaharı biraz diri olacak şekilde haşlayalım. Diğer tarafta sosumuzu hazırlayalım karnabaharları haşladıktan sonra küçük çiçeklerini parçalayarak ayıralım sos ile birlikte karıştıralım.
- Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede yağladığımız borcam tepsiye harcı katıp, pişirelim.
- Altı üstü kızarınca fırından çıkarmadan 5 dakika önce kalan yarım su bardağı kaşar peynirini üzerine ilave edip, kızarıncaya kadar fırında bekletin.
- Sıcak sıcak dilimleyip servis edelim. Börek tadında çok lezzetli bir tarif karnabahar sevmeyenler dahi seveceği bir lezzet oldu.