Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Börek Tadında Karnabahar

Börek Tadında Karnabahar

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63
borek-tadinda-karnabahar.jpg

Börek Tadında Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet küçük boy karnabahar
  • 1 adet kapya biber
  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı un
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Üzerine :
  • Sarımsaklı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı tozbiber

Börek Tadında Karnabahar Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Karnabaharı çiçeklere ayırın ve yıkayın, tencereye alın üzerine çok az çıkacak kadar suyla ezilecek kıvama gelinceye kadar haşlayın ( 10 dakika kadar ).
  2. Haşlanan karnabaharın suyunu süzün ve ılınmaya bırakın.
  3. Daha sonra çatalla iri parçalar kalacak şekilde ezin.
  4. Bir kabın içinde yumurtaları, unu, süt ve sıvı yağı, damak tadınıza göre tuzunu, küçük küçük doğranmış kapya biberi ve taze çekilmiş karabiberi bir güzel çırparak karıştırın.
  5. Ezilmiş karnabaharı içine ekleyerek hepsini beraberce karıştırın.
  6. Tepsiyi hafifçe yağlayın, karışımı döküp düzletin, ve önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 30, 35 dakika kadar pişirin.
  7. Piştikten sonra fırından çıkarın, 10 dakika kadar bekletin, daha sonra üzerine sarımsaklı yoğurt dökün.
  8. En son küçük bir tavada sıvı yağı ısıtın, içine pulbiber ve tozbiberi ekleyerek kızdırın, yoğurdun üzerine dökün, afiyetler olsun.
Börek Tadında Karnabahar Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,296Mesajlar
29,563Kullanıcılar
Malin.Son üye
Üst Alt