bilgisayarci
FD Üye
Börek Tadında Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet küçük boy karnabahar
- 1 adet kapya biber
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı un
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı süt
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Sarımsaklı yoğurt
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı tozbiber
Börek Tadında Karnabahar Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Karnabaharı çiçeklere ayırın ve yıkayın, tencereye alın üzerine çok az çıkacak kadar suyla ezilecek kıvama gelinceye kadar haşlayın ( 10 dakika kadar ).
- Haşlanan karnabaharın suyunu süzün ve ılınmaya bırakın.
- Daha sonra çatalla iri parçalar kalacak şekilde ezin.
- Bir kabın içinde yumurtaları, unu, süt ve sıvı yağı, damak tadınıza göre tuzunu, küçük küçük doğranmış kapya biberi ve taze çekilmiş karabiberi bir güzel çırparak karıştırın.
- Ezilmiş karnabaharı içine ekleyerek hepsini beraberce karıştırın.
- Tepsiyi hafifçe yağlayın, karışımı döküp düzletin, ve önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 30, 35 dakika kadar pişirin.
- Piştikten sonra fırından çıkarın, 10 dakika kadar bekletin, daha sonra üzerine sarımsaklı yoğurt dökün.
- En son küçük bir tavada sıvı yağı ısıtın, içine pulbiber ve tozbiberi ekleyerek kızdırın, yoğurdun üzerine dökün, afiyetler olsun.