Börek Tadında Kıymalı Poğaçam (Püf Noktalarıyla) Tanımı İçin Gereçler
Hamur için;
- 2 bardak süt
- Yarım paket margarin isteyen tereyağı da kullanabilir
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı silme şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kuru maya
- Aldığı kadar un (hamur çok yumuşak olacak şekilde)
- 200 gram kıyma
- 1 adet soğan
- Tuz
- Pul biber
- Sıvı yağ
Börek Tadında Kıymalı Poğaçam (Püf Noktalarıyla) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Hamur ile başlayalım, poğaça hamurlarında püf nokta sıvıyla başlamaktır.
- Sütü ısıtıyoruz, içine margarini koyuyoruz o yeterlice yumuşuyor.
- Karışımı genişçe bir yoğurma kabına alıp içine şekeri ve mayayı atıp tekrar karıştırıyoruz ve içine sıvı yağıda katıyoruz.
- Tuzu atıp, unu yavaş yavaş ekleyip başka elimizlede daima karıştırıyoruz.
- Hamur baya yumuşak bir hamur olcak eldivenle yaparsanız elinize yapışmaz ele yapışmayandan biraz daha yumuşak bir kıvam.
- 40 dk mayalanmaya bırakacağız öteki yandan iç materyalini hazırlayacağız.
- Soğanı sıvı yağla kavurup içibe kıymayı atıyoruz ve tuz ve pul biber ekliyoruz.
- Mayalanan hamuru 3 e bölüp sıvı yağ sürdüğümüz yere elimizle uygunca açıyoruz.
- Orta uzunluk bi tepsi büyüklüğüne gelince harç gerecimizi yayıp rulo yapıyoruz.
- Yaptığımız ruloyu elimizle üstüne bastırıp hafif yassılaştırıp bıçakla istediğimiz büyüklükte kesiyoruz.
- Üstüne yumurta sarısı ve haşhaş ekliyoruz.
- 180 derce fırında üstü ve altı kızarana kadar pişiriyoruz afiyet olsun.