Börek Tadında Omlet Omlet Kek Omlet Börek (Kahvaltılık) Tanımı İçin Materyaller
- 3 yumurta
- Yarım su bardağından biraz fazla un
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 küçük kırmızı kapya biber (Minik doğranmış)
- 1 yeşil biber (Minik doğranmış)
- 3-4 kol maydanoz (İnce kıyılmış)
- 1 su bardağı yağlı peynir
- Tuz (Kontrollü ekleyin)
- 3-4 ince dilim kaşar peyniri (İsteğe bağlı)
- 1-2 çorba kaşığı sıvı yağ
Börek Tadında Omlet Omlet Kek Omlet Börek (Kahvaltılık) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Derin kapta yumurtayı çırptım, kabartma tozu ve unu ekledim, pürüzsüz hamur elde ettim.
- Öbür materyalleri de ekledim düzgünce karıştırdım.
- Yağladığım tavaya (Tavam 28 cm ) harcın yarısını aktardım, üzerine kaşarları dizdim.
- Kalan harcı da kaşarların üzerini kapatacak biçimde eşit olarak yaydım, ağzını kapattım.
- Ocağın en kısık gözünde ağzı kapaklı halde 6-7 dakika kadar altı kızarana kadar pişirdim.
- Altı kızarınca kapak (Tabak da olur) ile çevirdim, öbür yüzünü de kapaklı formda kızarana kadar pişirdim (2. Yüzü daha çabuk pişiyor)
- 30-40 saniye de kapaksız pişirdim. Ocağın altını kapattım, ılıyınca dilimleyip servis ettim. Deneyeceklere afiyet olsunDenediğiniz tanımların fotoğrafını bizimle paylaşmayı unutmayın????.