Börek Tadında Peynirli Omlet Tanımı İçin Gereçler
- 4 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı süt
- Bir tutam maydanoz (ince kıyılmış)
- 200 gram ufalanmış beyaz peynir
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Tuz (peynirin tuz oranına nazaran ekleyin)
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Börek Tadında Peynirli Omlet Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta ve süt karıştırma kabına alınır ve güzelce çırpılır,un ek edilir ve tel çırpıcı ile tekrar çırpılır.
- İnce kıyılmış maydanoz,tuz, pul biber,kabartma tozu ,ufalanmış peynir ek edilerek karıştırılır.
- Tava ocağa alınır içine tereyağ koyulur, eritilir.
- Eriyen terayağın üzerine omlet harcı dökülerek üzeri düzleştirilir .
- Orta ateşte kapağı kapalı olarak altı kızarana kadar pişirilir.
- Sonra öteki yüzünü spatula yada kapak ile çevrilerek bu yüzü de kızarana kadar pişirilir servis tabağına alınır.
- Sıcak olarak servis yapmanızı tavsiye ediyorum yumuşacık oluyor. Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun .