Börek Tanımı (El Açması) İçin Materyaller
Hamuru için;
- 2 su bardağı ılık süt
- Yarım paket kuru maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 2 su bardağı un az olursa birazda ha eklenebilir
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 3 adet orta rendelenmiş patates
- 1 adet soğan
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 ve tatlı kaşığı salça
Börek Tanımı (El Açması) Yapılışı
- Birinci olarak hamurumuzu yapalım.
- Birinci sütü bir kaba koyalım ,mayayı da koyup şekeri de ekleyip ,tuzunu da koyup 10dk mayalanmasını sağlayın.
- En son unu bu koyup yoğurmaya başlayalım.
- Tam özleşmeden sıvı yağı da ekleyelim yoğurmaya devam edelim.
- Ele yapışmayan yumuşacık bir hamur elde ettikten sonra üzerini örtüp 1saat kadar dinlendirmeye bırakıyoruz.
- İç harcı için patatesleri rendeliyoruz.
- Sonra soğanımızı küçük küçük kesip tavaya alıyoruz .
- Soğanlarımızı yağda kavuruyoruz .
- Akabinde baharatları ekleyip kavurup salçamızı da koyup kavurun.
- En son patatesi atıp tuzunu da koyup, patatesler ölünceye kadar kavuruyoruz ve ocaktan alıyoruz.Ilımaya bırakıyoruz .
- Mayalanan hamurumuzu çok az un alarak oklava ile hamurumuzu açıyoruz çok ince olacak biçimde sonra hamurumuzu yağlayıp iç harcımızı da koyup yuvarlıyoruz.
- Yağlanmış borcama hamurumuzu koyuyoruz.
- Üzerini yağlayıp susam ve çörek otu döküp evvelce ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz .
- Piştikten sonra sıcak böreğimizin üstüne soğuk su serpiştirip sofra bezi örtüyoruz biraz dinlendiriyoruz çok hoş şimdiden afiyet olsun ????.