Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Boşaltım sistemi hastalıkları nelerdir?

Boşaltım sistemi hastalıkları nelerdir?

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Sindirim sistemi hastalıkları nedir?

diyabet: Glikoz bowman kapsülünden idrara geçip ,geri emilemezse olur

Albumin hastalığı: Böbrekteki idrar süzen kapsüllerin bozulmasından meydana gelir

Nefrit: Nefronların iltihaplanmasındandır

Sarılık: İdrarda safra boyalarının görülmesidirSafra kana emilir kandaki safra boyaları idrara geçer ve idrarın rengi koyu kırmızıya dönüşürHastanın göz akı ve derisi de sarımtırak olur

Böbrek taşları: İdrarda oksalat, ürat, fosfat eriyik halde bulunurİdrar yollarında bir iltihap bere ,tıkanıklık olursa bunlar çökelerek böbrek taşlarını yaparBöbrek taşları da böbrek kanamalarına ve şiddetli ağrılara sebep olurKanlı idrar çıkması görülür

Üremi: Böbreğin yeterince üre süzememesi, durumunda kandaki üre miktarının artması ile oluşur *

Similar threads

Sindirim sistemi hastalıkları nedir? Şeker hastalığı: Glikoz bowman kapsulunden idrara gecip ,geri emilemezse olur Albumin hastalığı: Bobrekteki idrar suzen kapsullerin bozulmasından meydana gelir Nefrit: Nefronların iltihaplanmasındandır Sarılık: İdrarda safra boyalarının...
Cevaplar
0
Görüntüleme
69
Boşaltim Sistemi (Biyoloji) BOŞALTIM SİSTEMİ • Sembolizma sonucunda oluşan zararlı ve işe yaramayan maddelerin dışarı atılmasına boşaltım denir • Tek hücresel canlılarda genelde CO2 ve NH3 gibi artık maddeler aracısız difüzyon ya da osmozla dışarı atılır • Tatlı sularda yaşıyan canlılarda...
Cevaplar
0
Görüntüleme
77
Boşaltım Sistemi Hastalıkları nelerdir Boşaltım sistemi hastalıklarında teşhisi siz koyamayacağınız için bir iç hastalıkları uzmanına başvurmanız gerekiyor ( hastanelerde dahiliye bölümü) Keza BOŞALTIM SİSTEMİ HASTALIKLARI önemli hastalıklardır ve çare gerektirir Eğer sizinde boşaltım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
54
Boşaltım sistemi hastalıkları ve tedavileri nedir?b Boşaltım sistemi hastalıkları, boşaltım sistemimizde bulunan organların görevini yapamayacak şekilde deforme olması veya mikrop kaparak iltihaplanmasıdır En çok rastlanan boşaltım sistemi hastalıklarını, böbrek iltihaplanması(nefrit), mesane...
Cevaplar
0
Görüntüleme
57
Böbreklerde protein kaçağı hakkında data Olağan bir idrarda kalitatif olarak protein miktarı olumsuz olmalıdır 24 saatlik idrada ise 114 mgdl aralarında protein çıkabilir, bunun üstündeki değerler patolojik olarak kabul edilir Protein sabahleyin birincil idrarda bakılmalıdır Dilüe idrarda...
Cevaplar
0
Görüntüleme
96
858,489Konular
981,521Mesajlar
29,659Kullanıcılar
Merg6494Son üye
Üst Alt