Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Boşaltım sistemi hastalıkları nelerdir?

Boşaltım sistemi hastalıkları nelerdir?
0
67

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
Sindirim sistemi hastalıkları nedir?

Şeker hastalığı: Glikoz bowman kapsulunden idrara gecip ,geri emilemezse olur

Albumin hastalığı: Bobrekteki idrar suzen kapsullerin bozulmasından meydana gelir

Nefrit: Nefronların iltihaplanmasındandır

Sarılık: İdrarda safra boyalarının gorulmesidirSafra kana emilir kandaki safra boyaları idrara gecer ve idrarın rengi koyu kırmızıya donuşurHastanın goz akı ve derisi de sarımsı olur

Bobrek taşları: İdrarda oksalat, urat, fosfat eriyik halde bulunurİdrar yollarında bir iltihap yara ,tıkanma olursa bunlar cokelerek bobrek taşlarını yaparBobrek taşları da bobrek kanamalarına ve şiddetli ağrılara sebep olurKanlı idrar cıkması gorulur

Uremi: Bobreğin yeterince ure suzememesi, durumunda kandaki ure miktarının artması ile oluşur

Similar threads

Sindirim sistemi hastalıkları nedir? diyabet: Glikoz bowman kapsülünden idrara geçip ,geri emilemezse olur Albumin hastalığı: Böbrekteki idrar süzen kapsüllerin bozulmasından meydana gelir Nefrit: Nefronların iltihaplanmasındandır Sarılık: İdrarda safra boyalarının görülmesidirSafra...
Cevaplar
0
Görüntüleme
68
Boşaltım Sistemi Hastalıkları nelerdir Boşaltım sistemi hastalıklarında teşhisi siz koyamayacağınız icin bir ic hastalıkları uzmanına başvurmanız gerekiyor ( hastanelerde dahiliye bolumu) Ayrıca BOŞALTIM SİSTEMİ HASTALIKLARI ciddi hastalıklardır ve tedavi gerektirir Eğer sizinde boşaltım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
150
Boşaltım sistemi hastalıkları ve tedavileri nedir?b Boşaltım sistemi hastalıkları, boşaltım sistemimizde bulunan organların gorevini yapamayacak şekilde deforme olması veya mikrop kaparak iltihaplanmasıdır En cok rastlanan boşaltım sistemi hastalıklarını, bobrek iltihaplanması(nefrit), mesane...
Cevaplar
0
Görüntüleme
143
Bobreklerde protein kacağı hakkında bilgi Normal bir idrarda kalitatif olarak protein miktarı negatif olmalıdır 24 saatlik idrada ise 114 mgdl arasında protein cıkabilir, bunun ustundeki değerler patolojik olarak kabul edilir Protein sabah ilk idrarda bakılmalıdır Dilue idrarda protein...
Cevaplar
0
Görüntüleme
137
Boşaltım Sistemi proje odevi Boşaltım Sistemi konu anlatımı Boşaltım Sistemi ders notları Boşaltım Sistemi hakkında bilgi: Canlılar hayatsal faaliyetlerini yurutebilmek icin dışarıdan besin alırlar Bu besinleri enerji verici, yapıcı onarıcı ve duzenleyici olarak kullanırlar Besin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
93
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt