Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Boşaltım sisteminin vucut icin onemi nedir?

0
148

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0

Vucutta oluşan atık maddelerin vucuttan uzaklaştırılması gerekir Eğer bu atık maddeler vucuttan uzaklaştırılmazsa zehirleyici olabilir Bunun sonucu olarak vucut gorevini yerine getiremez

Her bir bobrekte, yaklaşık bir milyon nefron bulunur Nefronlar atık maddeleri kandan suzer ve idrar oluşumunu sağlar, boylece kanımızı temizler İdrarın oluşumu ise şoyledir:

Kan, bobrek atardamarları yoluyla bobreklere gelir ve nefronlarda suzulur Kan icindeki yararlı maddeler, suzulme sırasında nefronlarda emilir ve tekrar kana gecer Suzulerek temizlenen bu kan, bobrek toplardamarı ile bobreklerden cıkar Suzulmeden sonra kalan tuzun ve suyun fazlası ile ure idrarı oluşturur İdrar, ureterde ve idrar kesesinde toplanır İdrar uretra ile vucuttan dışarı atılır

Similar threads

Boşaltım sisteminin beden için önemi nedir? Vücutta oluşan atık maddelerin vücuttan uzaklaştırılması gerekir Eğer bu atık maddeler vücuttan uzaklaştırılmazsa zehirleyici olabilir Bunun sonucu olarak gövde görevini yerine getiremez Her bir böbrekte, yaklaşık bir milyon nefron bulunur...
Cevaplar
0
Görüntüleme
124
Boşaltım Sistemi proje odevi Boşaltım Sistemi konu anlatımı Boşaltım Sistemi ders notları Boşaltım Sistemi hakkında bilgi: Canlılar hayatsal faaliyetlerini yurutebilmek icin dışarıdan besin alırlar Bu besinleri enerji verici, yapıcı onarıcı ve duzenleyici olarak kullanırlar Besin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
93
Bobreklerin Boşaltım Sistemi İcin Onemi Bobrekler: Bel omurlarımızın iki yanında yer alan organlarımızdır Bobreğin şekli fasulyeye benzer Yaklaşık uzunluğu 10 cm ’dir Bobreklerimizin gorevi, vucudumuzun ceşitli faaliyetleri sonucu oluşan atık maddeleri kanımızdan suzerek uzaklaştırmaktır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
88
Boşaltım sistemini oluşturan yapı ve organlar ve gorevleri kısaca Vucudunuzda dolaşan kanınız ceşitli maddeleri belirli oranda taşımalıdır Bunun belli bir sınırı vardır Vucudun ic duzeninin korunması icin kan icindeki atık maddelerin vucuttan atılması gerekir Bu atık maddeler, vucuttaki...
Cevaplar
0
Görüntüleme
182
Vucudumuzdaki Zararlı Maddeler Hangi Yollarla Nasıl Atılır Vucudumuzdan Atıkları Boşaltım Sistemimiz Uzaklaştırır Canlılar hayatsal faaliyetlerini yurutebilmek icin dışarıdan besin alırlar Bu besinleri enerji verici, yapıcı onarıcı ve duzenleyici olarak kullanırlar Besin iceriklerinin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
90
858,467Konular
981,169Mesajlar
29,537Kullanıcılar
emirbregaSon üye
Üst Alt